Mattespel för förskolan och lågstadiet

Information för lärare

Användning av ett mattespel för elever i förskoleklass och lågstadiet.

Barn är fantasifulla, kreativa och fulla av leklust. Matematik ses ofta av barn som någonting som bara måste göras. Dessutom paketeras det i en form som ska passa alla – trots att vi vet att verkligenheten ser annorlunda ut. Tänk om vi kunde lära ut matte på ett sätt som främjar elevernas nyfikenhet och tillåter dem att uppleva processen att lära sig matematik genom ett roligt mattespel? Det är därför vi skapade Count on me! – ett mattespel för barn i förskolan och lågstadiet.

Endast 15 minuter per dag
Allt som krävs för att lära sig livsviktiga mattekunskaper är 15 minuter per dag.

Mattefokus
Count on me! fokuserar på matte, den viktigaste förutsättningen för framtida skolframgångar.

Adaptivt innehåll
Inlärningsinnehållet anpassar sig till varje barns individuella kunskaper i matematik.

Kombinerar spel och vetenskap
Använder spelinbäddad undervisning för att kombinera speldesign med lärande

Vad är mattespelet Count on me?

Count on me! är ett matematikspel som baseras på principerna av spelinbäddad undervisning. Det innebär att det är både vetenskapligt bevisat samt paketerat i en form som eleverna tycker är både fängslande och roligt – ett spel! Genom att använda Count on me! som ett verktyg för att lära ut matte förbättras elevernas sifferkunskap, snabbhet i att lösa matteuppgifter samt generella förståelse av matematik.

Vilka åldrar är Count on me anpassat för?

Matematikspelet Count on me! är utvecklat för barn i åldern 5–7 år. Detta innebär att spelets matteinnehåll ligger i linje med de matematikkunskaper som barn lär sig i förskolan och i lågstadiet.

Vår forskning visar att inlärningsmetoderna i Count on me! är extra effektiva för elever som tycker matte är svårt. Det innebär att Count on me! kan passa även äldre elever som upplever svårigheter i att lära sig tidiga matteprinciper så som mönsterigenkänning, lika med, addition, subtraktion, multiplikation och division.

Hur kan jag använda ett matematikspel i klassrummet?

Genom att använda Count on me! i klassrummet kan du förvandla matte från något som är tråkigt, för svårt eller för lätt till en utbildande upplevelse – anpassad efter varje elevs individuella kunskaper. Dessutom är det roligt!

Inlärningsinnehållet i Count on me! anpassas faktiskt automatiskt efter varje elevs kunskaper och utveckling av matematikförståelse för att säkerställa att eleverna inte slutar utvecklas. Allt som krävs är cirka 15-20 minuters speltid varje dag. Säg hejdå till likadana klassuppsättningar av arbetsblad och mattematikuppgifter för elever med olika kunskapsbehov. Säg istället hej till spelinbäddad undervisning.

Jag vill använda Count on me! i undervisningen. Hur kommer jag igång?

Vi har idag igång pilotprojekt i flera skolor som använder Count on me! som en del av sin matematikundervisning – vill din skola bli en av dessa?

Just nu arbetar vi med skolor för att ytterligare bevisa vår metod och våra resultat hos studenter från socio-ekonomiskt utsatta områden. Vi fokuserar på dessa då det är ett förbättringsområde i länder över hela världen. Om du tror att din skola eller klass kan gagnas av att använda Count on me kan du kontakta oss direkt genom formuläret här nedan.

Feedback från elever

Feedback från lärare

Kontakta oss för att testa Count on me!

  Vanliga frågor

  Inte än, men vi jobbar på det! För skolor som medverkar i pilotprogram tillhandahåller vi data i form av rapporter, både före- och efter prov, som visar elevernas framsteg i både antal rätt och hastighet. Vi arbetar just nu på att utveckla möjligheten för lärare att på egen hand övervaka, kontrollera och utvärdera elevernas framsteg. Vi meddelar er så fort detta är klart.

  Uppgifterna för att logga in med elevkonton skapas manuellt av oss på Akribian för att sedan skickas till er inom skolan. Kontakta oss genom formuläret här ovan om du vill skapa konton till dina elever för att testa spelet i ditt klassrum.

  Matteappen Count on me! finns tillgänglig för iPhone och iPad och går att ladda ner från App Store. Observera att er iPad eller iPhone behöver köras på iOS 13.0 eller högre för att Count on me! ska fungera ordentligt.

  Vi arbetar just nu dessutom på att utveckla en version av Count on me! för Android. Vi siktar på att lansera denna under 2023.

  Om en elev inte kan hitta sina inloggningsuppgifter eller behöver återställa sitt lösenord kan ni kontakta oss på support@akribian.com

  Vi uppskattar alltid att höra från er lärare, oavsett om du redan har elever som använder Count on me! eller om ni är intresserade av att veta mer om att lära ut matte i förskolan och lågstadiet med hjälp av ett mattespel. För all sorts feedback, även buggar eller knasigheter i spelet, ber vi er om att höra av er till support@akribian.com.