Vi är stolta över att tillkännage vårt partnerskap med Massive Entertainment – An Ubisoft Studio.

Tillsammans har vi målet att ändra villkoren för miljontals barn som kämpar med matten, samt att hjälpa lärare som vill introducera digitalt material i sina klassrum. Samarbetet innebär också att vi på Akribian kan använda Massives Game Lab för att undersöka hur barn reagerar när de använder vår matteapp.

Massive Entertainment bloggade om dagen då vår app testades i Massive Game Lab för första gången. Här är ett utdrag:

“Idag testas Akribians app för första gången i Massives Games Lab. De som testar är Martins dotter Birgit och Roberts dotter Ella.

Martin tar plats i observationsrummet och Robert startar upp appen i labbet.

– Kärnan i appen är vetenskaplig. Och med Massives hjälp kan vi nu se till att appen också är rolig – inte bara för barnen utan också för deras lärare och föräldrar. Det är viktigt att barnen vill spela, inte bara i skolan utan också hemma, förklarar Martin.

I sin doktorsexamen i psykologi vid Lunds universitet kunde Martin visa att 8-åriga barn som lärde sig matematik i en spelmiljö kunde fånga upp en hel termins viktiga kunskap.

På andra sidan skärmen startar Ella appen för första gången. De kan se henne flytta runt i spelet och stanna vid en av kontrollpunkterna där hon börjar räkna.

– Vi vill att barnen ska utforska världen när de lär sig. Det mesta av tiden som spenderas i spelet bör naturligtvis handla om att lära sig, men som jag sa tidigare behöver vi också det roliga elementet, som vi hoppas att vi kan skapa med hjälp av Massive, säger Martin när Ella framgångsrikt avslutar kontrollstation. På skärmen dansar karaktärerna en liten dans. Martin skrattar.

– Vi har lagt till en liten dans varje gång de löser ett problem – det är viktigt att fira framgångar!”

"Förutom de spel vi jobbar med är detta det absolut intressantaste projektet jag har haft möjlighet att vara med på."

Robert Jansson
Massive Games Lab Project Manager

Läs hela artikeln på Massives blogg:

www.massive.se/blog/

DI Digital och Sydsvenskan skrev också om vårt partnerskap:

 

DI Digital

“Det smartaste sättet att lära ut matematik? Använd ett dataspel. I höst släpps ett inlärningsspel från Lund till utvalda skolor i Sverige.” – Länk till artikel

Sydsvenskan

“Scientific EdTech har utvecklat en matematikinlärningsapp för den svenska grundskolan. Två företag med specialkompetens går nu samman för att få appen till nästa nivå. Samarbetet är det första i sitt slag för Massive.” – Länk till artikel