Låt dina barn lära sig matte i ett Mattemagiskt äventyr!

Foto: Kasper Dalkarl

Efter år av forskning, utveckling, speltester och utvärdering har vi nu lanserat spelet Count on me! lanserats, det första mattematikspelet som använder spelinbäddad undervisning. Låt ditt barn utforska Numberias magiska rike, hjälp invånarna att återinföra Mattemagin och bli en sann Mattemagiker – samtidigt som du tränar och behärskar viktiga matematiska färdigheter.

Vad är Count on me?

Count on me! är nästa generation av pedagogiska spel som kombinerar vetenskap och speldesign för att förvandla lärande och matematik till något att se fram emot. Detta resulterar i bättre matematikinlärning, samtidigt som det skapar roliga och fängslande stunder.I Count on me! ger sig barn ut på ett Mattemagiskt äventyr i egenskap av en ung Mattemagiker. Genom att öva på matematiska färdigheter laddar barnen upp sin Mattemagi som de sedan använder för att ta sig vidare genom berättelsen – för att slutligen blir Numberias hjältar.

Varför Count on me?

Du och ditt barn har kanske redan tidigare testat på olika matematikappar eller pedagogiska spel. Något du kanske inte vet att många av apparna och spelen på marknaden saknar vetenskapliga bevis. Vi vill inte vara som andra matteappar, vilket lett till att grundade Akribian och utvecklade Count on me! Till skillnad från andra pedagogiska matematikappar är Count on me! baserat på doktorsavhandlingen av Akribians VD och medgrundare, Martin Hassler Hallstedt, och bygger på den mest effektiva metoden i psykologihistorien, KBT. Martins forskning visar att barn som tränar matte med hjälp av Count on me! förbättra sina matematiska färdigheter med 60%, jämfört med de barn som inte använde appen.

Vad handlar spelet om?

Numberia hade under en lång tid varit en fridfull och lugn plats, men allt förändrades när Prins Krös ärvde tronen. Prins Klös lärde sig altid att bemästra den Magiska Linjalen – nyckeln till Mattemagin – och kastade den Magiska Linjalen i havet. Ditt barn, den unga Matemagikern, hittar en bok med hemliga instruktioner. I boken finns även den och den Magiska Linjalen (som mentorn Mika lyckades rädda från havet). Den unga Matemagikern, ditt barn, är den enda som kan rädda Numberia genom att återställa Mattemagin i riket.

Visst låter det spännande? Och oroa dig inte för skärmtiden – spelet varar bara cirka 15 minuter per dag innan den unga matematikern behöver vila, för att fortsätta sitt äventyr återkommande dag.

Hur hjälper jag mitt barn att bli nästa hjälte i Numberia?

Det första steget mot att bli en riktig Mattemagiker är enkelt: besök Apple App Store på din iPad och sök på “Count on me!” När du har laddat ner appen skapar du helt enkelt ett konto och låter ditt barn påbörja resan mot att bli Numberias hjälte. Du kan också hitta appen genom att följa den här länken: Ladda ner Count on me! från Apple App Store

Låt oss tillsammans skapa Mattemagi!