Hej, det är vi som är Akribian

Barn – vår nästa generation av Mattemagiker

På Akribian drivs vi av att hjälpa barn att förbättra sina mattekunskaper. Vi förvandlar mattestudier till digitala äventyr genom att kombinera fantasifull speldesign med KBT-baserade inlärningsmetoder.

Vår vision: Roligare och bättre inlärning

Du förstår, vi vet att tidig bemästring av matematik signifikant ökar elevers framtida skolframgång.

Genom att förbättra tidiga mattekunskaper på ett roligt och adaptivt sätt kan vi göra en verklig skillnad.

Vårt fokus

Vi står stadigt med det ena benet i spelvärlden och det andra benet i forskningsvärlden. Denna kombination gör oss unika – den genomsyrar allt vi gör.

Vi är precisa men lekfulla. Vi är strukturerade men kreativa. Och fast vi många gånger tolkas som nördiga så är vi coola. Riktigt, riktigt coola.

Möt teamet

När Martin ansökte om forskarutbildningen i psykologi vid Uppsala universitet var det med ambitionen att utveckla bättre inlärningsmetoder för barn med hjälp av hans kunskaper inom KBT. I sin doktorsavhandling kunde han vetenskapligt bevisa effekterna av sin digitala matematikprototyp. Den har nu förfinas och utvecklats till att bli appen Count on me.

Martin bor med sin fru Karin, deras tre barn och hunden Ebbot (uppkallad efter den svenska sångaren) i ett charmigt äldre hus i Lund.

martin@akribian.com

Som barn ville Henrik växa upp och bli en utforskande äventyrare. På sätt och vis gjorde han det. Med en bakgrund som programmerare och designer har han arbetat med spel i flera branscher.

Han är lika omtänksam som envis och har en designdriven inställning till allt han gör. Han uppskattar det mesta, både stora och små saker – exempelvis som att klättra på bergstoppar eller titta på insekter med sin makrolins.

henrik@akribian.com

Serieentreprenören Per har en gedigen bakgrund av att bygga framgångsrika företag. Sitt allra första företag startade han när han studerade för en magisterexamen i naturvetenskap i elektronisk teknik vid Lunds universitet. Senare startade han den ledande nordiska e-handelsleverantören Avensia (som börsnoterades 2000).

Per bor med sin fru Anna och deras sju guldfiskar i Lund. Han gillar att spela Trivial Pursuit både som ett brädspel och som ett digitalt spel. Han var en gång en mästare på att spela Donkey Kong.

per@akribian.com

Hanna var besatt av brev och skrivande redan som barn. Hon började skriva så snart hon kunde hålla en penna och har nu arbetat internationellt som en professionell kreativ författare i över 10 år. I början av tjugoårsåldern kom hon med på Cannes Young Lions Shortlist. Hanna älskar sitt jobb på Akribian – att skriva dialogen i spelet och komma på en historia som hänger ihop. (Till den grad som en historia i en fantasivärld där allt är möjligt kan hänga ihop.)

När Hanna inte skriver berättelser kan du hitta henne i stallet bland hästarna, ute på promenad med sin hund, på yogamattan eller dagdrömmandes i en skön fåtölj.

hanna@akribian.com

Cameron har både en BS i psykologi och en MS i pedagogisk psykologi och är helt betuttat i beteendeanalys och dess vetenskap. Innan han började på Akribian arbetade han som styrelsecertifierad beteendeanalytiker (BCBA), som 6:e klasslärare och även som utbildningschef på ett företag i USA. Cameron flyttade från Nevada till Sverige 2020 för att bli en del av teamet på Akribian.

På fritiden lär sig Cameron för närvarande svenska och visar regelbundet upp sina nyförvärvade språkkunskaper under våra fikapauser. Och ja, Cameron gör de bästa amerikanska pannkakorna i världen.

cameron@akribian.com

Thomas är en erfaren spelprogrammerare som började på Akribian i augusti 2020. Han föddes i Tennessee och växte upp med TV-spel. Han spelade alla typer av olika genrer, något som bidragit till att han är det proffset som han är idag, en fantastisk spelprogrammerare och Unity-utvecklare.

På sin fritid ser Thomas en stor mängd anime och spelar massor av TV-spel. Han är en ivrig musiklyssnare och älskar all slags musik – men särskilt electro-swing och heavy metal.

thomas@akribian.com