Letar du efter den bästa matteappen för barn?

Information för föräldrar

Sluta leta: matteappen Count on me! är här för att hjälpa till.

I denna matteapp för barn i åldrarna 5–7 år utforskar spelaren det magiska riket Numberia, hjälper invånarna att återinföra Mattemagi och blir en riktig Mattemagiker. Allt detta samtidigt som viktiga mattekunskaper bemästras.

Endast 15 minuter per dag
Allt som krävs för att lära sig livsviktiga mattekunskaper är 15 minuter per dag.

Mattefokus
Count on me! fokuserar på matte, den viktigaste förutsättningen för framtida skolframgångar.

Adaptivt innehåll
Inlärningsinnehållet anpassar sig till varje barns individuella kunskaper i matematik.

Kombinerar spel och vetenskap
Använder spelinbäddad undervisning för att kombinera speldesign med lärande

Vad är matteappen Count on me?

Count on me! är matteappen där barn i åldern 5–7 år ger sig ut på en Mattemagisk resa i egenskap av en ung Mattemagiker. Genom att lösa matteuppgifter laddar barnen upp sin Mattemagi och tar sig vidare i historien tills de slutligen blir hjältarna i Numberia.

Under sitt äventyr och i mötena med de fantastiska invånarna i Numberia övar och lär sig barnen basala mattekunskaper som passar nivåerna för förskoleklass och lågstadiet.

Varför är detta en passande matteapp för barn?

Vad som skiljer Count on me! från de andra bästa mattespelen för barn är att Count on me! använder spelinbäddad undervisning. Genom att kombinera lärande med högkvalitativ speldesign håller Count on me! barn underhållna samtidigt som de blir utbildade under sin skärmtid.

Du och ditt barn har kanske testat andra utbildningsspel förut. Vad du kanske inte vet är att många av de andra apparna på marknaden saknar vetenskaplig grund. Martin och Henrik, grundarna av Akribian, ville att Count on me! skulle skilja sig från andra matteappar. För att göra det utvecklade de appen genom att använda den senaste vetenskapen inom inlärningspsykologi och den mest effektiva inlärningsmetoden genom tiderna, KBT.

Barn som tränar matte genom att använda Count on me! förbättrar sina mattekunskaper med 60%, i jämförelse med de barn som inte använde appen – allt som krävs är 15-20 minuter speltid varje dag. Säg hejdå till sinnesslösande skärmtid och distraktioner. Säg istället hej till detta nya och underhållande sätt att lära sig matematik på.

Var kan jag ladda ner matteappen Count on me?

Hjälp dina barn att bli hjältarna i Numberia genom att ladda ner Count on me! När du har laddat ner appen skapar du enkelt ett konto, startar en prenumeration och kan påbörja äventyret i en värld full av Mattemagi. Den första veckan är helt gratis för alla nya användare!

Uttalanden från föräldrar

Vanliga frågor

Inte än. Möjligheten för föräldrar att överblicka och utvärdera sina barns ökade matematikkunskaper är något som vi håller på att utveckla. Vi lovar att berätta om det så fort det är färdigt.

Det som skiljer appar med spelinbäddad undervisning, som Count on me, från mer traditionella matematikappar är att det integrerar inlärningsmomenten till ett spel – snarare än att addera moment av spelifiering på inlärningsuppgifter. Många populära matematikappar saknar vetenskapligt bevisade (och noggrant testade) resultat. Det innebär att det saknas evidens för långvariga och statistiskt signifikanta förbättringar av mattekunskaper efter att ha använt dessa appar.

Count on me! å andra sidan har blivit noggrant testat och bevisat genom de mest akademiskt noggranna granskningsprocesserna. Det innebär att både föräldrar och lärare kan vara säkra på att den tid barnen spelar Count on me! är väl spenderad tid.

Tack vare spelinbäddad undervisning kan du låta ditt barn spela Count on me! i vetskapen om att de både lär sig- och bemästrar viktiga mattekunskaper under tiden.

Läs mer om spelinbäddad undervisning här.

Matteappen Count on me! finns tillgänglig för iPhone och iPad och går att ladda ner från App Store. Observera att er iPad eller iPhone behöver köras på iOS 13.0 eller högre för att Count on me! ska fungera ordentligt.

Vi arbetar just nu dessutom på att utveckla en version av Count on me! för Android. Vi siktar på att lansera denna under 2023.

Vi älskar när föräldrar till barn som spelar Count on me! hör av sig till oss. Om du har feedback eller vill rapportera en bugg i spelet kan du höra av dig till oss på support@akribian.com